Om oss

Namnet säger allt. Orkester För Fester förgyller din fest med ljuvlig och ändamålsenlig musik. Vi behärskar allt från musik vid vigsel och mingel, till ”röjig” dansmusik av alla de slag!

Bandet bildades år 2008 och har därmed lång erfarenhet inom branschen. Vår specialitet är musikunderhållning på bröllop, då vi fått möjligheten att förhöja stämningen på många sådana under åren. Orkester För Fester har även musicerat på många företagsfester, födelsedagsfester, restauranger och pubar.

Bandet är geografiskt baserat i Malmö, Skåne. Detta har dock inte hindrat oss från att spela i andra delar av Sverige, och vi har till och med medverkat på ett bröllop i Rom, Italien!


Alla bandmedlemmar har någon slags musikutbildning, och här följer en kort beskrivning av de glada musikanterna:

alfred
Alfred Strand
Alfred är vår glada pianist och sångare. Med flinka fingrar och tryck i rösten får han även den tröttaste fest att vakna till liv. Utöver en gymnasieutbildning i musik har Alfred ett års musikutbildning på folkhögskola.

frida
Frida Andersson
Frida är vårt energiknippe som sjunger och spelar saxofon och melodika. Hon kan få vilken gäst som helst att dansa, och är inte rädd för att bjuda på sig själv. Utöver en gymnasieutbildning i musik har Frida även gått ett år på lärarlinjen på Musikhögskolan. Hon har ett soloprojekt som heter Sister Fay, där hon är låtskrivare, sångerska och gitarrist.

jesper
Jesper Svensson
Jesper är vår stabila och dynamiska trumslagare. Bakom trumsetet är han den som styr oss tillrätta och genererar det ”ös” vi är kända för. Utöver en gymnasieutbildning i musik har Jesper hela fem års gedigen musikutbildning på olika folkhögskolor, däribland den välrenommerade musiklinjen på Skurups folkhögskola.

johan
Johan Davidsson
Johan är vår svängiga och lyhörda basist. Med en otrolig teknik och känsla skapar han tillsammans med Jesper det rigida fundament som hela bandet stödjer sig på. Utöver en gymnasieutbildning i musik har Johan även fyra års musikutbildning på olika folkhögskolor, däribland musiklinjen på Skurups folkhögskola.

martin

Martin Lindell Gilleberg
Martin är vår eminenta gitarrist och körsångare. Med en oerhörd mångsidighet bemästrar han allt från den finaste visa till det tyngsta ”riff”. Utöver en gymnasieutbildning i musik har Martin även utbildat sig som musiklärare på Musikhögskolan i Malmö. För tillfället jobbar han som musiklärare på deltid, och frilansar som musiker resten av tiden.